انقلاب در ارتباط از راه دور انتقال انواع جدید اطلاعات را در مقادیر انبوه و با سرعت زیادی که پیشتر باور کردنی نبود امکان پذیر ساخته است. نمادهای معروف این تحول عبارتند از ماشین فکس تلویزیون کابلی و اینترنت این نمادها با تحولات پی در پی، کامپیوتر انتقال بلافاصله مقادیر انبوه اطلاعات را در سراسر جهان عملاً فراهم آورده اند و تعامل میان دارندگان و کنترل کنندگان کامپیوتر ها را امکان پذیر ساختهاند در این، حالت تبدیل کمیت به کیفیت بسیار ساده است؛ مقادیر جدید اطلاعات به معنای انواع جدید اطلاعات است که نه تنها اعداد و ارقام بلکه متن های پیچیده، تصویرها و صداها و نیز امکان هم آهنگ کردن آنها را با هم در بردارد انقلاب اطلاعاتی کنونی در واقع چهارمین انقلاب اطلاعاتی تاریخ بشر است؛ اولین انقلاب اطلاعات اختراع خط و نگارش بود که پنج تا شش هزار سال پیش شکل گرفت. دومین انقلاب اطلاعاتی با اختراع کتاب نوشتاری در حدود ۱۳۰۰ سال قبل از میلاد شکل گرفت. سومین انقلاب اطلاعاتی با اختراع ماشین چاپ و حروف متحرک توسط گوتنبرگ' بین سال های ١٤٥٠ تا ١٤٥٥ به راه افتاد (خان جزنی، ۱۳۸۵؛ صدوقی، ١٣٨٤).
مهمترین عاملی که نقش وسیله جدید را از سایر وسایل سنتی متمایز میسازد قابلیت مبادله همزمان اطلاعات است. این ویژگی در سایر وسایل ارتباط جمعی تقریباً وجود ندارد عامل بعدی میزان اطلاعاتی است که در واحد زمان ارسال میشود. سپس امکان چند رسانه ای بودن آن را تا حد یک پدیده کاملاً انحصاری از سایر پدیده ها جدا می سازد و آخرین عامل عدم امکان یک کنترل مؤثر تکنیکی و حقوقی در شرایط حاضر است که تا حدود زیادی به امنیت داده پردازی و سیستم ها مربوط می شود (حسنی، 1394).
پیشرفت های فناوری اطلاعات امکان فراوان و بسیار کارآمدی را نوید میدهد که طلایه های آن در آغاز قرن جدید به وضوح نمایان است. طبق آنچه در منشور اوکیناوا به وسیله هشت کشور بزرگ صنعتی (گروه هشت متشکل از، آمریکا، انگلیس، روسیه، ژاپن، آلمان، ایتالیا فرانسه و کانادا به امضاء رسید، فناوری اطلاعات به سرعت به عنوان عناصر حیاتی رشد در جوامع مطرح می شود و از طریق آن موقعیتهای کلان اقتصادی و اجتماعی توسط همگان قابل توزیع و استفاده می گردد. به کمک فناوری اطلاعات، افراد و جوامع بشری استفاده بهتری از دانایی به عمل می آورند و می توانند تلاش های خود را به گونه ای جهت دهند که به قدرتمند کردن دموکراسی و افزایش شفافیت اداره حکومت با ارزش های انسانی ارتقای حقوق بشر و افزایش تنوع فرهنگی و پاسداری از صلح و پایداری کمک کند (آریا، 1391).
فناوری اطلاعات واسطه ای است که امکان بیان گسترده ای از اطلاعات اندیشه ها، مفاهیم و پیام ها را فراهم میکند این پدیده به دلیل برخورداری از ویژگیهای متفاوت و تعابیر متفاوت به گونه های مختلف بیان شده است از جمله مختلف جمع فناوری اطلاعات به مجموعه ای از ابزار و روشها اطلاق میشود که به نحوی اطلاعات را در اشکال آوری، ذخیره بازیابی، پردازش و توزیع میکند فناوری اطلاعات در جهت گسترش توانمندیهای اندیشه انسان تکوین یافته است. اصطلاح فناوری اطلاعات را می توان از دو دیدگاه مورد مشاهده قرار داد از دیدگاه، اول فناوری اطلاعات برای توصیف فنونی به کار میرود که ما را در ضبط، ذخیره سازی پردازش، بازیابی انتقال و دریافت اطلاعات یاری می دهد. از دیدگاه دوم، فناوری اطلاعات به مجموعه ای از ابزارها و روش ها گفته می شود که امکان تولید پردازش و عرضه اطلاعات را برای کاربرد انسانی فراهم می آورد (محمودی، ۱۳۸۵).