مبانی نظری مسئله باز - پاسخ

مسئله باز-پاسخ یک آموزش است که در آن دانش­آموزان با حل مسائل دنیای واقعی یا باز می­آموزند.ساوری (2015)  مسئله باز-پاسخ را به عنوان یک رویکرد آموزشی (و برنامه درسی) یادگیرنده محور تعریف می­کند که یادگیرندگان را برای انجام تحقیق، ادغام تئوری و عمل، و به کارگیری دانش و مهارت­ها برای ایجاد راه حل مناسب برای یک مشکل تعریف شده، توانمند می­کند. مسئله باز-پاسخ به آموزش­های دیگر مانند یادگیری مبتنی بر پروژه مرتبط است، که شباهت­هایی را به آنها ارائه می­دهد، مانند این واقعیت که هر دو بر روی سؤالات باز تمرکز می­کنند، کاربردهای معتبری از محتوا و مهارت ها ارائه می­دهند، به ایجاد مهارت­های قرن 21 کمک می­کنند، بر استقلال و تحقیق دانش­آموز تأکید می­کنند. و طولانی­تر و چند­وجهی تر از درس­ها یا تکالیف سنتی هستند (لارمر[1]، 2014).

با این حال، فعالیت‌های مسئله باز-پاسخ تمایل دارند بر مشکلات مقیاس کوچک‌تر تمرکز کنند که راه‌حل‌های از قبل موجود برای آن‌ها ممکن است وجود داشته باشد، و معمولاً در چارچوب یک ماژول واحد اعمال می‌شوند. مطالعات مختلف تحقیقاتی مسئله باز-پاسخ را در ماژول­های مختلف مانند علوم کامپیوتر، نرم افزارهای کاربردی (تسای[2] و همکاران، 2013)، علوم زمین (لاولس و برون[3]، 2015)، مدیریت مراقبت­های بهداشتی و آموزش پیراپزشکی (بیومونت[4] و همکاران، 2014) یا تولید کتابهای الکترونیکی (تسای[5] و همکاران، 2015) به کار برده­اند. در سراسر جهان، مراکز آموزشی و مدارس از رویکردهای یادگیری مبتنی بر مسئله باز- پاسخ استقبال می­کنند (اسچمیت[6]، 2019). دلیل این امر این است که این روش آموزشی دانش‌آموزان را در یادگیری خود تشویق می‌کند تا دانش‌آموزان را به رویکردی عمیق برای مطالعه وادار کند (دولمانس[7] و همکاران، 2019).

چهار اصل اساسی یادگیری در پشت یادگیری مبتنی بر مسئله باز- پاسخ این است که یادگیری باید سازنده، خود تنظیم، مشارکتی و زمینه­ای باشد. این اصول یادگیری باید یادگیری عمیق را تقویت کند. مروری بر ادبیات یادگیری مبتنی بر مسئله باز- پاسخ، که در آن بیست و یک مطالعه گنجانده شده است، به نظر می‌رسد با این نتیجه‌گیری که یادگیری مبتنی بر مسئله باز- پاسخ یادگیری عمیق را تقویت می‌کند، این گفته را تایید می‌کند. روش‌های جدیدی از آن زمان توسعه یافته‌اند و ممکن است برای تقویت اجرای فعلی یادگیری مبتنی بر مسئله باز- پاسخ مفید باشند. رویکرد یادگیری مبتنی بر مسئله باز- پاسخ با هدف دستیابی به دو هدف آموزشی است: کسب مجموعه­ای یکپارچه از دانش مرتبط با مشکلات و توسعه یا به کارگیری مهارت­های حل مسئله به عنوان یک دانش­آموز. برای مثال، استفاده از رویکرد یکسان هر بار به جای تحریک و به چالش کشیدن دانش‌آموزان، به‌طور گام‌به‌گام در روال معمول تغییر می‌کند. در آموزش، مراحل مهمی نادیده گرفته می­شوند. بنابراین، یکپارچه­سازی و به کارگیری دانش اکتسابی جدید دشوار تلقی می­شود. دانش­آموزان مایلند خلاقیت و انعطاف بیشتری را در عملکرد یادگیری مبتنی بر مسئله باز- پاسخ ببینند. نیاز به آموزش در گروه­های کوچک به جز گروه­های آموزشی هفت مرحله­ای وجود دارد (ادلاب[8]، 2018).

 


[1] Larmer

[2] Tsai

[3] Lawless &  Brown

[4] Beaumont

[5] Tsai

[6] Schmidt

[7] Dolmans

[8] Edlab